Els telescopis

Des de l’Antiguitat més remota, els Humans van sentir la necessitat d’observar el cel, buscant descobrir en els astres la resposta a moltes incògnites.

Coneixerem l’existència d’observatoris prehistòrics, amb referències orientades al Sol naixent. En la part corresponent a la Mitologia, recopilarem velles llegendes de civilitzacions gairebé oblidades. No donarem lloc a elucubracions o fantasies, i en el possible, totes les narracions s’ajustaran a l’estricta evidència històrica i arqueològica.

Pel que sembla, Galileu Galilei va ser el primer Humà que va contemplar els astres a través d’un telescopi, i es va sorprendre en descobrir meravelles. Molts astrònoms el van succeir, fins a arribar al Segle XXI, quan els telescopis mostren les seves imatges, preses en l’espectre visible i invisible, en pantalles d’ordinador situades en qualsevol indret del Món.

Els nous telescopis, situats en òrbita, ens permeten veure la llum que va néixer fa milers de milions d’anys, quan la Terra no existia encara, ones que procedeixen de llocs infinitament llunyans, ressons de successos que van esdevenir poc després del Principi dels Dies.

Pàgina següentEls coets

Fins al moment, l’únic procediment que tenim per…