Els Humans

Els Humans som terrestres, a la Terra naixem, vivim, i morim.

Des dels temps més remots, el cel i els objectes celestes han cridat poderosament la nostra atenció.

Els estels aparentaven ser forats en una volta fosca… el Sol un carro de foc abrasador, que donava llum i vida. La Lluna era la guardiana de la nit… apareixent i desapareixent en rodanxes de forma misteriosa.

Aviat vam aprendre que altres astres es comportaven de forma diferent als estels, i els vam donar noms de déus. De la mateixa manera que regulaven les collites, les inundacions i les estacions de l’any, igual, vam pensar, podien decidir el nostre destí.

Déus, endevinalles i desventures… els cometes terroritzaven els Humans primitius, i els eclipsis eren signes de dita o desgràcia.

Han passat ja 130.000 anys des que va aparèixer l’espècie dels Humans en un lloc remot d’Àfrica, i encara ho ignorem gairebé tot de l’Univers que ens envolta. Però la Conquesta de l’Espai ha permès que a mitjans del Segle XX comencés una nova Edat en la història dels Humans… i que el Segle XXI sigui diferent.

En aquestes pàgines aprendrem una mica de l’aventura de la Conquesta de l’Espai, i dels Humans i de les Màquines que han treballat en això.

Pàgina següent