• Les Galàxies
  • Les Galàxies
  • Les Galàxies

La matèria es va organitzar en grans agrupacions d’estels que anomenem galàxies.

Nosaltres formem part de la Via Làctia, una petita galàxia perduda entre els milions de galàxies que formen l’Univers.

Es calcula que la Via Làctia està formada per uns 500.000 estels. El Sol és un d’aquests estels, un estel petit, i la Terra és un planeta que gira al voltant del Sol.

El cielo de Sigüenza

El Sistema Solar dins de la Via Làctia

No estem quiets. Girem una vegada cada dia al voltant de l’eix de la Terra, i per tant la nostra velocitat és de 1.280 quilòmetres per hora. No ens adonem perquè tot es mou amb nosaltres.

La Terra dóna voltes al voltant del Sol, recorrent tota la seva òrbita cada any. Llavors, la velocitat de la Terra al voltant del Sol és d’uns 107.000 quilòmetres per hora.

Tots els estels giren també al voltant del centre de la seva galàxia. Per tant, el Sol viatja al voltant del centre de la Via Làctia a 792.000 quilòmetres per hora.

Les galàxies també es mouen a través de l’Univers.

La Via Làctia i la constel·lació d’Andròmeda s’acosten a 460.000 quilòmetres per hora, i es calcula que es trobaran d’aquí uns 5.000 milions d’anys.

Tot el conjunt de les galàxies que coneixem es mou cap a un únic punt a una enorme velocitat, uns 2.100.000 quilòmetres per hora.

Quan mirem el cel, tot sembla estar quiet. Els estels simulen ser foradets en la volta celeste a través dels quals veiem la llum que està amagada darrere.

Això era l’única cosa que podien percebre els Humans fins fa molt pocs anys, i per això imaginaven llegendes i mitologies per intentar explicar el que era inaccessible a les seves ments.

Ara, gràcies a la Conquesta de l’Espai i les noves tecnologies, sabem molt més. Hem descobert que la Terra és un granet de pols perdut en la immensitat gairebé infinita.

Però, quants d’aquests milions de milions d’estels tenen planetes girant al voltant d’ells, i en quants d’aquests planetes ha aparegut la vida?

O potser estem sols?

Pàgina següent