• gener 16, 2014
Les Meravelles de l’Univers

Gràcies als Humans que van treballar en la conquesta de l’espai, les ciències i les tecnologies van patir una transformació radical.

Res del que gaudim avui seria igual sense el seu treball de recerca i desenvolupament.

Només cal prendre una tela, un paper, un metall, o un simple vidre, i comparar-lo amb el mateix material dels anys seixanta, per adonar-nos de l’enorme diferència de qualitat i cost.

Llavors, la Fundació Aurora considera Herois a tots els que van treballar en la conquesta de l’espai. Tots són iguals, des del reeixit astronauta fins al més humil obrer, ja que van dedicar les seves vides al progrés de la Humanitat.

Explicarem als nens i joves la història del que van fer, i recollirem els seus noms perquè perdurin en la memòria dels Humans.

Tots aquests avenços tenen la seva part negativa. Les comoditats de les quals gaudim són tantes que quan fa calor o fred ens queixem a les autoritats. No som conscients que els Humans som passatgers de la Terra, una ínfima partícula de roques i aigua que es desplaça a velocitats vertiginoses per un Univers infinit.

Per això, la Fundació Aurora fa una crida a tots els astrònoms professionals o aficionats, perquè ensenyin els nens i joves de 7 a 15 anys les meravelles de l’Univers. Així comprendran que els Humans som hostes de la Terra, que no tenim un altre lloc on sobreviure, que tots hem de relacionar-nos en igualtat amb pau i harmonia, i que hem de cuidar aquest planeta que ens acull.

Els científics i enginyers aprofitarem per explicar als nens i joves els principis bàsics de la Física i la Tècnica.

Estem tan habituats a fer servir les noves tecnologies que pensem que tot ha de ser gratuït, sense adonar-nos de l’enorme cost que té posar a la nostra disposició aquestes comoditats. La Fundació Aurora es dirigirà a totes les empreses que treballen en el camp de les telecomunicacions i en les tecnologies de l’espai, perquè ens facilitin informació adequada sobre els seus treballs i inversions i, així com les novetats tecnològiques que investiguen.

Finalment, molts organismes internacionals estan treballant en continuar la conquesta de l’espai, llançant satèl·lits i robots que expandeixen el nostre coneixement. La Fundació Aurora es dirigirà a ells perquè estableixin unes vies per les quals els nens i joves de 7 a 15 anys puguin accedir a conèixer els seus treballs.

Amb tot això, pretenem també despertar en els nens i joves la vocació per les ciències i la tecnologia, i així estimular el seu entusiasme per l’estudi.

Pàgina següent

L’origen de l’Univers

En aquesta part, explicarem als nens les últimes teories…